A Magnum bejelentette az első vegán jégkrémeit

5b854dbc098a012bb9cf0814_vegan-plantbased-magnum_1.jpg

A jégkrémek egyik nagymestere, a Magnum bejelentett két új ízt, melyek teljesen vegánok, azaz nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű alapanyagot.

Az újdonságok a Magnum Vegan Classic és a Magnum Vegan Almond nevet kapták, és 2018. szeptembertől lesz elérhető egyelőre Svédországban és Finnországban, de később világszerte is kapható lesz.

Az új tejmentes jégkrémeket az Európai Vegetáriánus Unió is jóváhagyta, és az MTV Finland jelentése szerint teljesen vegán, tehát az előállítás egyik szakaszában sem tartalmaz semmilyen állati eredetű terméket.

Amellett, hogy végre a vegánok is élvezhetik a jól megszokott, és sokak által hiányolt Magnum minőséget, a vállalat egyre inkább fenntarthatóvá válik, ami külön dícséretet érdemel. A Magnum Dark Intense jégkrémet - mely 70%-os kakaótartalommal rendelkezik - fenntarthatóan termesztett Rainforest Alliance minősítésű kakaóbabból készítik.

A Kespro szerint a vegán fagylaltok készítésekor is ugyanilyen Rainforest Alliance Certified forrásból származó alapanyagokat használnak, tehát környezetvédelmi szempontból is előnyös fogyasztani.

vegan-magnum-768x316.jpg

Nagy hatással van a világra, amikor egy óriásvállalat nyit a vegánok felé, (mint például a McDonald's) ugyanis minden új termékkel egyre könnyebb lesz az életmód, és egyre inkább normálissá válik, hogy élhetünk jól, boldogan és kényelmesen mindennemű állatkihasználás nélkül.

De nem a Magnum az első, aki nyitott a kegyetlenségmentes jégkrémek felé, ugyanis a Ben & Jerry’s és a Häagen-Dazs már jóval hamarabb belevágott, és rövid időn belül hatalmas sikeret ért el vele.

Nem csoda, hogy minden cég beszállna, hiszen úgy tűnik, ez a jövő:

A fogyasztók részéről sem véletlen, hogy mindenki a tejmentes termékeket választja, hiszen rengetegen rádöbbentek, hogy milyen felesleges és kegyetlen a tejipar munkája.

Nem hiszel nekem? Nézd meg magad:

---

Ha megoldást keresel...

Tudasd ismerőseiddel, hogy fejleszted magad! 
Oszd meg velük ezt a cikket az alábbi gombra kattintva:

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on: