A hús a múlté: megállíthatatlan a vegán ételek terjedése

blog-featured_healthy_foods-20180306.jpg

Egy nemrég megjelent Bloomberg cikk szerint a Plant-Based Foods Association megbízásából készített tanulmány megállapította, hogy az Egyesült Államokban a növényi eredetű húspótlók eladása 24 százalékkal növekedett az elmúlt évben.

A Nielsen és a Plant Based Foods Association által gyűjtött új kiskereskedelmi adatok azt mutatják, hogy a növényi alapú élelmiszerek értékesítése - mint a Beyond Meat, a növényi alapú tejpótlók vagy a tojásalternatívák - eladásai összesen 20%-ot nőttek az előző évben, ami 3.3 milliárd dollárt jelent.

Továbbá az elemzés szerint a vegán tejek eladásai az elmúlt évben 9 százalékkal, 1,6 milliárd dollárra, a növényi alapú sajtok 43 százalékkal, 124 millió dollárra, a növényi alapú joghurtok pedig 55 százalékkal, 162 millió dollárra növekedtek.

"Ezek az élelmiszerek már a köztudatban vannak. Már nem csak egy kis piaci szegmensnek készülnek, mint a vegetáriánusok és vegánok, hanem mindenkinek" - mondta Michele Simon, a Plant-Based Foods Association ügyvezető igazgatója. 

Az NPD-csoport múlt havi felmérése szerint 43 millió amerikai fogyasztó rendszeresen vásárol vegán ételeket, például mandulatejet, tofut és növényi hamburgereket. Az ebben a kutatásban résztvevők 86 százaléka nem vegán vagy vegetáriánus.

Más tanulmányok is alátámasztják ezeket a megállapításokat.

A Global Data vállalat arról számolt be, hogy a veganizmus Amerikában 2014 és 2017 között 600 százalékkal nőtt, az Allied Market Research pedig azt jósolja, hogy a húspótló piac 2015-től 2020-ig 8,4 százalékkal fog nőni, és 2020-ra elérheti a 5,2 milliárd dollárt.

De olyan jelentés is van - ami már meg is valósult, tekintve a fenti adatokat és a hazai kínálat rohamos bővülését -, mely szerint a vegán ételek fogják uralni a 2018-as étel trendeket.

Ám a legjobb hír, hogy az állati eredetű termékek évről-évre csökkennek, így egyre több állat menekülhet meg a borzalmas körülményektől, a fájdalmas kínhaláltól és a méltatlan rabszolgaságtól.

Nem hiszel nekem? Nézd meg magad!

Land of Hope and Glory UK Earthlings Documentary

Uploaded by Platforma8 on 2017-08-28.

---

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

További egészségügyi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk,  mutasd meg ismerőseidnek is! ;)