Leleplezik az élelmiszeripari korrupciót

rotten_elelmiszeripari_korrupcio.jpg

A mai élelmiszeripar már csak árnyéka régi önmagának. Radikálisabb módszerek, tömegtermelésből adódó minőségromlás, korrupció, profitorientált szemléletmód és minden élőlényt, természeti adottságot felfaló kegyetlenség.

Manapság szinte minden napra jut egy cikk, egy tanulmány vagy egy leleplező videó, ahogy állatokat kínoznak állattartó telepeken, rossz körülmények között termelik a termékeket (legyen ez szinte bármilyen termék) vagy átverik a fogyasztókat.

Ezt fogja feltárni az új Netflix sorozat, a 6 részes Rotten:

A különböző epizódok más-más témákat, ügyeket és iparágakat mutatnak majd be.

Az első epizódban ("Ügyvédek, Fegyverek és a Méz") a film feltárja a Honeygate botrányt, az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai élelmiszeripari csalását, amelyben hamis mézet adtak el a lehető legnagyobb profit marginnal. 

Ahogy az előzetesben is hallható, akár többször fagyasztott ételeket is odaadhatnak az embereknek, ami bárhonnan származhat. Ezért szinte bármit is eszik az ember, aggódnia kell miatta.

A Zero Point Zero csinálja ezt a sorozatot is. Ők készítették a "Wasted!" című nagy sikerű sorozatot is, az élelmiszer-hulladék hatásairól. A Wasted! remek kritikákat kapott, ezért reméljük, ez is ugyanannyira ütős lesz.

Szól hozzá Facebookon!

---

Ha még nem vagy vegán, de kipróbálnád, kezdd el most!

További egészségügyi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)