WOW! A vegán sajtpiac hamarosan eléri a 4 milliárd dolláros iparágat

chipotle-aquafaba-cheese.jpg

Ahogy egyre több fogyasztó ismeri fel a tejipar szörnyű és állatkínzó módszereit, illetve a tejtermékek káros hatásait, úgy egyre többen váltanak növényi tejekre, növényi sajtokra, növényi joghurtokra és egyéb kegyetlenségmentes termékekre.

A tej- és hústermelés rossz az állatoknak, az egészségünknek, és a környezetnek. Ezért rengeteg startup alakul, hogy megreformálja az iparokat és egy jobb alternatívát nyújtson mindenkinek.

A Bharat Book Bureau piackutató cég új jelentése szerint a növényi sajtipar várhatóan évi 7,6%-kal fog növekedni 2016 és 2024 között, ami azt jelenti, hogy a piac az elkövetkező években már elérheti a 4 milliárd dolláros értéket.

A jelentés a "növekvő mennyiségű vegán fogyasztókat" említi, mint a gyors növekedés egyik alapköve.

Illetve a nem-vegánok is nagyon kedvelik az egyre minőségibb növényi sajtokat, amelyben a kulcsszereplők közt ott van a Miyoko's Kitchen, a Kite Hill, a Treeline Treenut sajtok, a Dr. Cow Tree Nut, a Heidi Ho és a Parmela Creamery

A jelentés szerint:

Különböző tényezők, mint például a növekvő fogyasztói kereslet a környezetbarát, állatoktól mentes fehérjeforrásokhoz, az antibiotikum, az allergének és a hormonfelhasználás miatt növekvő aggodalom, valamint az állatjólét vezetik a globális vegán piac növekedését.

A növényi alapú élelmiszerek piaca évről-évre egyre nagyobbra nő, míg az állati eredetű tejek iránti kereslet 2015 óta 7%-kal csökkent, ami 2020-ra már 11%-ra nőhet. 

A Plant Based Foods Association és a The Good Food Institute jelentése szerint a tejipari alternatívák, például a vegán sajtok, tejszín és joghurtok is elérték a 700 millió dolláros piaci értéket. A Grand View Research tanulmánya szerint a növényi alapú tejek értékesítése 2024-re körülbelül egy 35 milliárd dolláros üzlet lesz. A Lux Research szerint a növényi fehérjék 2054-re a globális fehérjepiac egyharmadát teszik majd ki.

screen-shot-2017-12-14-at-9_41_32-am.jpg

A bizonyítékok egyértelműek: A növényi alapú tejtermékek iránti kereslet exponenciálisan növekszik.

A veganizmus az Egyesült Államokban 2014 óta 600%-kal növekedett.

A New York Times szerint nagyon sok fiatal vegán van. Nekik már sokkal inkább szívügyük a változás, az egészséges életmód, az elveik és a környezetvédelem, mint az előző generációnak. Persze rengeteg felnőtt (és összességében több felnőtt) vegán van, mint fiatal (18-) de alapvetően a fiatalok nagyon gyors ütemben váltanak, egyre többen.

A fiatalok "hibája", hogy a tejipar haldoklik. - bizonyítja a Mirror cikke.

screen-shot-2017-12-14-at-9_42_16-am-2.jpg

És ezt figyeld!

Az 1995 és 2005 között született generáció állítólag 550 százalékkal több növényi alapanyagot vásárol, mint az X generáció, Mivel a Z generáció "felelős" egy 5 milliárd dolláros vegán húsipar fejlődéséért, nem meglepő, hogy a tejipar szerint súlyos fenyegetést jelentenek a növényi tejek.

Az NBC arról számolt be, hogy a Google a "vegán" kifejezésre 33%-os növekedést mért 2015 és 2016 között. Ez valamivel magasabb, mint a 2014 és 2015 közötti keresések száma.

Nem véletlen, hogy a világ változik:

A teheneket mesterségesen megtermékenyítik akaratuk ellenére, és szörnyű körülmények között tartják. A borjakat néhány nap után elszakítják az anyjuktól, ezután a hímeket a vágóhídra küldik, a nőstényeket pedig egész életen át tartó rabszolgaságra (tejtermelésre) kényszerítik, amíg ki nem fullad teljesen, hogy aztán őt is elküldhessék a vágóhídra. Nyomorúságos és szívszorító sorsuk van, és csak az segít rajtuk, ha nem esszük meg ezeket a termékeket.

Ha szereted az állatokat, nem hagyhatod, hogy így bánjanak velük:

Ne legyenek illúzióid, ez nem csak Amerikában történik meg.

Európában és itthon is!

Szólj hozzá a témához Facebook-on!

----

Nem kell milliárdosnak vagy üzleti nagyhatalomnak lenned ahhoz, hogy megváltoztasd a világot. Csatlakozz a több százmillió emberhez, akik már tesznek azért, hogy jobbá váljon a világ a bolygónknak, az emberi egészségnek és az állatoknak.

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

További egészségügyi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)