Ferdinánd, a szívmelengető állatjogi animációs film

ferdinand-image2_rgb_wide-9079cb3a73f28585c97eeb0dc55a82d178ea3052-s900-c85.jpg

December 21.-én érkezik a magyar mozikba az új - máris két Golden Globe díjra jelölt - Ferdinánd című rajzfilm.

Sokan talán emlékeznek a Munro Leaf által írt The Story of Ferdinand című eredeti műre, ez alapján készítették a filmet is. A készítők azt ígérték, hogy egy igazán szívhez szóló, állatbarát történetet mutatnak be nekünk.

A National Public Radio elmondása szerint:

"Több millió ember olvasta el Munro Leaf történetét, mióta először jelent meg 1936-ban. Két évvel később a Disney egy Oscar-díjas rövidfilmet is készített belőle. Most a békés, aranyos és virágkedvelő bika új külsőt kap a 20th Century Fox-tól."

A Time Magazin Ferdinánd történetét minden idők egyik legjobb gyermekkönyvének tartja, de ez az új adaptáció az első olyan film, amely kizárólag a szelíd bika történetét ábrázolja. A film igyekszik arra emlékeztetni a nézőit, hogy az állatok velünk vannak itt, nem pedig értünk, ezért nem helyes kihasználnunk őket.

Egyébként az utóbbi időben egyre több állatjogi film lát napvilágot, ami - függetlenül attól, hogy ki mit lát bele -, még szórakoztatóak is, és tényleg szívmelengető történetet mutatnak be.  A nyár folyamán a Netflix bemutatta az Okja-t, amiben egy fiatal lány megpróbálja megmenteni a legjobb barátját, az Okja nevű "szupermalacot".

A tavalyi Elliott, a sárkány szintén egy állatvédő történetet tartalmazott. Pete és barátai azért küzdenek, hogy szabadon engedjék Elliotot, a sárkánybarátjukat, hogy visszatérhessen az erdei otthonába.

Mindhárom filmben a történet egy emberi és egy non-humán állat (vagy képzeletbeli lény) közötti kötődésre összpontosít, ami azt mutatja, hogy a szeretet és a barátság meghaladhatja a fajok határait. Ferdinánd határozottan gyerekfilm, de felszólal az állatok kihasználása ellen is:

Az állatok képesek ragaszkodni hozzánk, és nekünk is viszonoznunk kell. Vagy legalábbis nem elvenni az életüket. Ez minden érző élőlény alanyi joga. 

Te megnézed majd a moziban? Írd meg kommentben!

----

A vegánok pont azért küzdenek, hogy az állatok ne szenvedjenek és ne legyenek kihasználva.

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

További egészségügyi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)