A vegán ételek fogják uralni a 2018-as étel trendeket

salad-healthy-diet-spinach.jpg

Több étel trendekre vonatkozó előrejelzés szerint a vegán (növényi) ételek lehetnek a 2018-as év csúcspontja.

Bár a veganizmus az elmúlt évtizedben folyamatos növekedést mutatott, az élelmiszer-előrejelzők arra számítanak, hogy 2018-ban még nagyobb fejlődési rátát mutatnak majd a vegán különlegességek.

"A márkáknak is nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a vegán lehetőségek kiaknázására" - mondja az ételekre specializálódott THP marketing ügynökség.

Az International Taste Solutions a 2018-as étel trend listáján a harmadik helyen helyezte el a veganizmust. Az ITS észrevételeinek megemlítése szerint az Unilever Food Solutions kijelenti:

"A 2017-es év egyik legjelentősebb sikere a vegetáriánus és a vegán étkezési szokások növekvő elérhetőségével és változatosságával az éttermekben lassan átveheti a hatalmat az állati eredetű ételek felett az egészségtudatos növényi étrend."

A közelmúltban a Baum + Whiteman vezető vendéglátóipari cég kiadta a 2018-as Food & Beverage Forecastot, amely szerint a vegán ételek az elkövetkező év megatrendjei lesznek. A cég azt ajánlja, hogy a tudatos, trendkövető éttermek mindenképp iktassanak be vegán ételeket a kínálatukba. Az új, 2018-ban nyíló éttermek pedig kezdjék akár vegán éttermeként, keressenek hozzá befektetőket, mert nagyot kaszálhatnak, ha időben kezdik.

Ezek a jóslatok igazodnak sok más ügynökség és szervezet eredményeihez is. A Plant Based Foods Association és a The Good Food Institute megbízásából készített legújabb tanulmány kimutatta, hogy a növényi alapú élelmiszerek mára egy 3,1 milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát.

A Global Data kutató cég jelentése szerint a veganizmus Amerikában 2014 óta 600 százalékkal nőtt.

Az állati termékek elhagyása egyébként nem csak a Földnek és az egészségünknek jó, hanem az állatoknak is (nekik leginkább), hiszen embertelen körülmények között élnek és halnak.

A tehenek, a sertések és a csirkék, amelyeket haszonért nevelnek és ölnek meg, ugyanolyan okosak és érzékenyek, mint a kutyák és a macskák, amelyeket annyira imádunk az otthonainkban. Ennek ellenére mégis brutális kínokat kell elviselniük, és ez nem csak néhány kivételes eset: rendszeres csonkítások, betegségek, begyógyszerezés, élve megnyúzás - mindenhol a világban.

Nézd meg magad:

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

További egészségügyi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)