10 híresség, aki vegán lett 2017-ben

untitled_design.png

Híres sportolók, színészek és a zenészek tömkelege választotta idén is a vegánságot, azaz (főleg) állatvédelmi okokból lemondtak az állati eredetű ételekről, szórakozási formákról, ruhákról és szépségápolási cikkekről. - illetve csak lecserélték kegyetlenségmentes alternatívákra.

10 híresség, aki vegán lett 2017-ben:

1. Laverne Cox

17175817883_f5daaf9cc1_b.jpg

Októberben Laverne Cox, aki Sophia Burset-t alakítja az Orange Is the New Black című felkapott Netflix sorozatban, az Instagramon és a Twitteren osztotta meg röviden a tapasztalatait a vegánsággal kapcsolatban:

"A legkirályabb dolog!"

2. Danielle Brooks

danielle_brooks_2014.jpg

Augusztusban Danielle Brooks, egy másik Orange Is the New Black sztár is megosztotta a követőivel, hogy nagyon élvezi a vegán életet. Igazából rejtély, hogy miért vegán szinte mindenki az OITNB sztárjai közül (Ruby Rose is vegán) de valószínűleg azért, mert szeretik az állatokat és a finom kajákat egyaránt. ;)

3. Ne-Yo

neyo.jpg

Szintén Augusztusban a híres R&B énekes, Ne-Yo megosztott egy hosszabb Facebook videót, amelyben bejelentette, hogy vegán lesz, miután megnézte a What the Health című dokumentumfilmet.

"A What the Health dokumentumfilmnek köszönhetően teljesen vegán lettem"

- mondja a videóban.

"Nem támogatom többé a húsevést. Sajnálom, nem megy. Miután megnéztem, nem tudom ezt csinálni többé. Egy kicsit elgondolkodtató, hogy milyen hosszú ideig éltem boldog tudatlanságban."

4. Craig Robinson

8611680504_7c49853939_b.jpg

Októberben Craig Robinson, a The Office, a Pineapple Express, a Mr. Robot és a Ghosted sorozat sztárja leült Harry Connick Jr.-el egy beszélgetésre, aminek a végén úgy döntött, hogy "elfogadja a kihívást", és kipróbálja a vegánságot.

Robinson elmondta, hogy ugyan hiányzik neki a sajt (minden bizonnyal még nem találta meg a megfelelő növényi sajtot!) de ennek ellenére nagyon élvezi, és meglepődött, hogy milyen könnyű az egész.

"Nagyon sok jó vegán hely és étel van. Sokkal egyszerűbb, mint hittem."

Ráadásul ebben az évben lemondott az alkoholról, edzeni kezdett és vegán is lett, amivel állítása szerint végre egészségesen és lemondások nélkül érhette el az álomsúlyt: idén 22 kilót adott le, amire nagyon büszke. 

5. Edie Falco

edie_falco_2010.jpg

A The Sopranos (magyarul Maffiózók) című HBO sorozatból ismert Edie Falco a Parade októberi számában beszélt a vegánságáról.

Falco-ról már tudni lehetett, hogy régóta (16 éve) vegetáriánus, de idén úgy döntött, hogy vegán lesz, és elhagyja az összes állati eredetű terméket.

6. Lewis Hamilton

lewis_hamilton_2016_malaysia_1.jpg

Talán az év egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor Lewis Hamilton, négyszeres Formula-1 világbajnok a szingapúri nagydíj után bejelentette, hogy vegán lesz. Nagyon sokan szkeptikusok voltak, hogy vajon ez hogyan hat majd a brit versenyző későbbi eredményeire, de Hamilton hamar bebizonyította, hogy jobb, mint valaha: azóta szinte csak győzelmei voltak, és nem lett tőle "gyengébb" semmilyen téren.

7. Jason Derulo

jason-derulo.jpg

A pop és R&B énekes világsztár, Jason Derulo októberben lett vegán, bár elsődlegesen egészségügyi okokból, mégis fontosnak tartja az állatvédelmet is mellette. Elmondása szerint nagyon jól érzi magát. 

8. Kylie Jenner

17769882336_933e76affa_b.jpg

Az emberek júliusban figyeltek fel rá, hogy Kylie Jenner bejelentette a Snapchat-en "kipróbálom ezt a vegán dolgot" és posztolt 2 növényi kaját is. Ezzel kb. 22 millió embernek üzente: próbálják ki ők is!

9. Theo Riddick

theo_riddick-2.jpg

Nyáron Theo Riddick, a Detroit Lions-i running back bejelentette, hogy vegánra vált. Ő is látta a Netflix What the Health című dokumentumfilmjét. 

"Figyelmesek kell lenni, mert nagyon riasztó, hogy egy csomó mindent nem tudunk még az olyan ételekről sem, amit nap mint nap eszünk, mint a csirke vagy a tehéntej" 

"Lelkiismeretesnek kell lenned azzal kapcsolatban, hogy mit viszel be a testedbe."

10. Cardale Jones

cardale-jones-cleveland-story.jpg

Cardale Jones, NFL játékos a Twitteren osztotta meg gondolatát szeptember 19.-én:
"Gondolkodom, hogy vegán legyek",
Rá 6 nappal, szeptember 25.-én bejelentette:

"Hivatalosan is vegán "

----

Ezzel ők is csatlakoztak a vegán hírességek növekvő listájához, akik között már ott van Persia White, Myke Tyson, Jessica Chastain, Colin Kaepernick, Miley Cyrus, Torre Washington, Serena Williams és Tony Kanal is. - csak hogy néhányat említsek.

A növényi alapú ételek fogyasztása nagyszerű módja az egészség megőrzésének vagy javításának, a környezetvédelemnek és legfőképp az állatvédelemnek.

Hallgass Kyle-ra, és adj Te is egy esélyt "ennek az egész vegánságnak"!

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

További egészségügyi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)