7+1 ajándékötlet, aminek minden vegán örülne!

7_1.jpg

Kihúztad a vegán osztálytársadat, vagy egy jó barátod most jelentette be a vegánná válását? Netán egy közeli rokonnak keresel ajándékot? Akkor neked gyűjtöttem össze 7+1 ajándékötletet, amiből garantáltan találsz olyat, aminek vegán ismerősöd örülni fog! Minden vegán ember más és más, különböző preferenciákkal és érdeklődési körökkel, de van, ami összeköti őket: az állatok szeretete, a tudatos életmódra való törekvés és a növényi alapú ételek élvezete. Inspirálódj az ajándékvásárlás előtt a következő ötletekből!

1.Egzotikus gyümölcsök

A vegánok közt sok a gyümölcsrajongó, lepd meg őket egy különleges gyümölcsválogatással! Érdemes piacokon és szupermarketekben körbenézni, mert sok ritka gyümölcs akadhat ott! A közös gyümölcskóstolásból akár közösségi élményt is lehet csinálni, barátokkal vagy családdal együtt végigízlelni az egzotikus finomságokat!

toucanfruit_com.jpg

2. Vegán recepteskönyv

Minden jóravaló vegán konyhájába kell egy receptkönyv - vagy több. Rengeteg magyar és külföldi szerző munkáiból lehet már válogatni könyvesboltokban, vagy akár online is. Kezd itt a keresgélést!

3. Póló, pulcsi

Vegán aktivistáknak tökéletes ajándék lehet egy vegán póló! Sokféle minta, szöveg közül lehet válogatni, itt is az ember karakteréhez igazodva. Magyarországi pólórendelési lehetőségek:
VegaNinja
PaumutLabor

24900066_1467073010076974_1469435202076825221_n.jpg

4. V-express ajándékutalvány

A V-express maga a mennyország a hedonista vegánoknak, akik nem vetik meg a kegyetlenségmentes sajtok és ételkülönlegességek élvezetét. A webshop kínálatából is lehet összeválogatni egy kis ajándékcsomagot, de van lehetőség egy ajándékutalvány megvételére is, amivel biztos nem nyúlsz mellé!

5. Apró ajándékok a VegaNinja oldalról

Napszemüveg, pénztárca, öv, óra, gyertya, vágódeszka, kitűző, matrica, és még rengeteg egyéb apróság kapható a VegaNinja oldalon. Minden termék etikus, vegán és környezetbarát alapanyagokból készült, ha innen válogatsz vegán ismerősödnek, biztos nem foghatsz mellé!

cork-belt-black-.jpg

6. Szobanövény (tényleg!)

Ha lehet, akkor a húsevő növényt hanyagoljuk, de pl. egy kis citromfa nagy boldogságot jelent minden vegán számára! Nem szeretnék általánosítani, de a vegán emberekre jellemző, hogy fontosnak tartják az állatvédelem és egészséges életmód mellett a környezetvédelmet is, és nagyon kedvelik a növényeket is (akiknek még mindig nincsenek érzéseik!) ezért egy szép szobanövénnyel becsempészhetünk egy kis zöldet a lakásukba.
Jó ötlet lehet esetleg egy „neveld magad” növény szett is.

7. Kreatív konyhai felszerelések

Konyhatündér vegánoknak mindig szüksége lehet valamilyen új felszerelésre, legyen szó akár egy almaszeletelőről vagy egy profibb turmixgépről.

+1. Te is vegánná válsz!

Hallottam egy történetet egy férfiról, aki egyik karácsonyra azt ajándékozta a feleségének, hogy leszokott a dohányzásról – el tudod képzelni az örömét a nőnek? Hasonlóan nagy meglepetést okozhatsz vegán ismerősödnek, ha bejelented, hogy december 24-től te is életmódot váltasz. Ne aggódj, ő biztosan segít neked, ha nem vagy biztos még a dolgodban. Ki tudja, lehet, hogy ez neked sokkal nagyobb ajándék lesz hosszú távon, mint neki. - ha majd érzed a változást az egészségi állapotodon.

Ráadásul a közös érdeklődés és téma segít, hogy a barátoddal/pároddal/rokonoddal közelebb kerüljetek egymáshoz.

woman-kitchen-man-everyday-life-298926.jpeg

További egészségügyi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)

A cikk írója:

Almási Petra
Vegán aktivista, youtuber