A húsevés ugyanolyan káros, mintha letagadnánk a globális felmelegedés létezését

cow-2552582_1280.jpg

A NASA szerint az éghajlatkutatók 97 százaléka egyetért abban, hogy az éghajlatváltozás létezik, és már a nyakunkon van. Ez nem sci-fi, nem a távoli jövőben következik be, hanem most zajlik, nagyon durván.

Több vita is volt már arról, hogy valóban az emberi tevékenység okozza-e a globális felmelegedést, vagy tőlünk független erők miatt alakul és növekszik. Mint az már ismert legalább egy évtizede, szinte csak mi vagyunk érte a felelősek. Azon belül pedig közösen, az emberiség. Nem a vezető világvállalatok, nem a politikusok, nem titkos háttérhatalmi erők, hanem közösen, az egész emberiség.

Az a néhány százaléknyi ember, akik szerint a globális felmelegedés egy hazugság, kétségtelenül hátráltatják a folyamatot, hogy megszüntessük a problémát. Állításuk szerint ez csak egy összeesküvés, hogy másról eltereljék az emberek figyelmét a politikusok, és ez az egész csak kitaláció, vagy éppen nem is az emberek a felelősek, hanem "az időjárás", szóval ők mossák kezeiket, nem foglalkoznak vele, el sem hisznek semmit, nem meggyőzhetőek a létezéséről és nem érdekli őket az egyre inkább késő és elhúzódó évszakok, az amerikai pusztító hurrikánok, a tengerszint emelkedés és a fajok milliónak végleges kipusztulása.

e5f06483c52564b3324cc530766b67bd.jpg

Ezen csoport mellett viszont (sajnálom, ha ez talán megsért) szintén vannak, akik hátráltatják a globális felmelegedés elleni küzdelmet. Senki sem rossz ember. Te sem, és más sem, ezt nagyon fontos, hogy tisztázzuk. Viszont a szokás, amit már a Föld nem bír el, szörnyen káros minden téren: az egészségre, a környezetre, az állatokra, a földterületre, az erőforrásokra, stb.

Ez a szokás nem más, mint a

A fenntarthatatlan, környezetpusztító és pazarló húsfogyasztás


Mivel nem vagyunk döntéshozók a parlamentben, nem mindenki vehet elektromos autót, nem mindenki vehet napelemeket, nem mindenki változtathatja meg a világot hatalmas pénzösszegekkel (sőt, nagyon kevesen rendelkeznek ezek közül akár csak eggyel is) egyetlen dolgot tehetsz azért, hogy segíts megakadályozni az évről-évre növekvő katasztrófát:

Csökkentsd az állati termékek fogyasztását, de a legjobb, ha teljesen lecseréled ezeket!


Az állattenyésztés több üvegházhatású gázkibocsátással jár, mint az összes gépkocsi, repülőgép és egyéb közlekedési mód együttvéve. Az Egyesült Nemzetek Élelmezési- és Mezőgazdasági Szervezete szerint az állattenyésztés szén-dioxid-kibocsátása a globális emberi eredetű kibocsátás mintegy 15%-át teszi ki, a marhahús és a tejtermelés pedig a vezetői a károsanyag kibocsátásnak.

Az is tény (sajnos), hogy még ha el is hagyjuk a fosszilis tüzelőanyagokat, 2030-ig akkor is meghaladjuk az 565 gigatonna CO2 e-határértéket az állatok tenyésztése miatt. 

Továbbá fontos tudni, hogy az állati termékek elhagyásával a széndioxid-lábnyomunkat felére csökkenthetjük.
1 kiló marhahús 13%-kal több fosszilis tüzelőanyagot és 15-ször több vizet igényel, mint 1 kg szója. [5]

A Világbank szerint az állattenyésztés a felelős az Amazonas esőerdők elpusztításának kb. 91% -áért.

Egy nemrégiben megjelent cikk szerint a 184 országból és 15 000 tudósból álló Alliance of World Scientists arra a következtetésre jutott, hogy az embereknek változtatniuk kell a viselkedésükön és étrendjükön, ha továbbra is nekünk megfelelő időjárást, környezeti feltételeket, évszakokat és szép élővilágot szeretnénk magunk körül.

trees-2920264_1920.jpg

Itt az ideje, hogy te is csatlakozz a globális felmelegedés elleni küzdelembe, akár otthonról. Nem kell hozzá gazdagnak, hatalmon lévőnek vagy erősnek lenned. Ugyanúgy ehetsz tovább sokat, finomakat, és az egészséged is javulni fog a helyes étrenddel, ezt garantálom!

Cukorbetegek számára kifejezetten gyógyulást jelenthet a növényi étrend!

Nincs olyan, hogy "fenntartható húsevés". Egyrészt ma már más világ van, nem kell túlélnünk semmit, mert bőség van. - itt legalább is, ahol mi élünk. Másrészt pedig ennyi embernek már nem lehet előállítani ekkora mennyiséget. Nincs már más választásunk, muszáj cselekedni. Kérlek, hogy fontold meg!

Ráadásul a veganizmus nem lemondás, és nem egy étrend. Ez egy etikai állásfoglalás, egy morális döntés. Ha szereted az állatokat, akkor egyértelmű: te is vegán vagy, csak még az életmódodon kell változtatni kicsit. A cirkuszok ignorálása, az étrend apró változtatásai, a bőr/szőrme/gyapjú elhagyása és egyebekkel máris 100%-ig vegán lettél. - lemondások nélkül. 

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

További egészségi, környezetvédelmi és állatvédelmi cikkekért nézz körbe a Csir Kevin blogon!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)