ÚJ TANULMÁNY: A vörös hús okozhatja a legsúlyosabb betegségeket

newseventsimages.jpg

A legtöbb ember rendszeresen eszik vörös húst, de sokan bele sem gondolnak soha, hogy ártalmas lehet a egészségükre nézve. Mindig azt tanulták, hogy a húsban minden fontos vitamin és aminosav megvan, de vajon a hátrányairól is tudnak?

Egy új tanulmány készült nemrég, amiben a British Medical Journal megállapította, hogy minimum 9 különböző betegség köthető a vörös húsok rendszeres fogyasztásához. A 16 éves vizsgálat nyomonkövette 500.000 (50 és 71 év közötti) ember étkezési szokásait, és megállapította, hogy a vörös húsok fogyasztása esetén sokkal magasabb volt a szívbetegség, stroke, cukorbetegség, vesebetegség, Alzheimer-kór, májbetegségek, fertőzések, tüdőbetegség és a rák kialakulásának kockázata. 

Korábbi tanulmányok is alátámasztják

Az egyik nagyszerű könyv, a Kína tanulmány szintén megerősíti a vörös húsokról felfedezett legújabb tényeket, illetve a növényi étrend jótékony hatásait. Az egyik tanulmány szerint azoknál a nőknél, akik naponta ettek másfél adag vörös húst, 22%-kal nagyobb valószínűséggel fejlődik ki a mellrák. A kutatók a Harvardon megerősítették, hogy a vörös húsok fogyasztása összeköthető a diabétesz kialakulásával is.

A Loma Linda Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a vegetáriánusok 53%-kal csökkenthetik a cukorbetegség kockázatát. Egy másik, 11 éves brit tanulmány 45.000 önkéntest megvizsgálva azt állapította meg, hogy a teljes növényi étrend (de a vegetáriánus is) képes 32%-kal csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Ha pedig nem lenne elég a szívbetegség, cukorbetegség és a rák kialakulásának esélye, az állatok is szenvednek és meghalnak brutális körülmények között.

Kiegyensúlyozott növényi étrenddel és vegán életmóddal segíthetsz megállítani az állatok szenvedését, emellett pedig jót teszel a testednek és Földnek is.

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)