Vegánság Amerikában: 3 év alatt 600%-os növekedés!

pexels-photo-325521.jpeg

A Global Data kutatócég szemet kápráztató adatokat mutatott be! A jelentésük szerint az amerikaiak rekordszámban keresnek a vegán kifejezésre és rengetegen váltanak vegetáriánus vagy teljesen növényi étrendre.

A kutatás megállapította, hogy az Egyesült Államok 6%-a vegánként azonosítja magát, ami 2014 óta 600%-os növekedést jelent. A jelentésben feltárt 6 fő trend közül a "Húsmentes" és az "etikus táplálkozás" is feltűnt, mint internetes keresés és növekvő érdeklődési kör.

Az elmúlt évtizedben a veganizmus állandó növekedést mutatott, évről-évre egyre többen váltottak élet- és személetmódot szerte a világon. A környezetet, az állatjólétet és a saját egészségi állapotot illetően viszont ez a nemzet több önazonosságú vegetáriánussal büszkélkedhet, mint bármelyik más. - állítja a The New York Times.

Az NBC arról számolt be, hogy a Google a "vegán" keresésre 33%-os növekedést mért 2015 és 2016 között. Ez valamivel magasabb, mint a 2014 és 2015 közötti növekedés.

veganrecipesbooksfilmsblogs.jpg

Sőt, a Mintel is nemrégiben megállapította, hogy 2014 óta Ausztráliában a vegán termékek kereslete 92%-kal növekedett, és a Lux Research arra számít, hogy a növényi fehérjék 2054-re a globális fehérjepiac egyharmadát teszik majd ki.

Minél kevesebb húst, tejterméket és tojást vásárol az emberiség, annál jobb lesz idővel a tenyésztett állatok milliói számára, akik az egész életüket végigszenvedik.

A tehenek, sertések és csirkék, amelyeket megölnek a húsukért, ugyanolyan okosak és érzékenyek, mint a kutyák és macskák, amelyeket imádunk otthon. De a profitorientált iparok által elképzelhetetlen kegyetlenségnek vannak kitéve: szélsőséges bánásmód, brutális csonkítások és erőszakos halálesetek.

Szörnyen hangzik, ugye?
Nézd meg ezt a videót és megérted, miért kell vegánnak lenned, ha még nem vagy az!

Vegánnak lenni egyszerű. Gyere, csatlakozz a csoportunkba, légy nyitott és segítünk!

———————————————

Ne felejts el követni Facebook-on:

Ha tetszett a cikk, kérlek, hogy mutasd meg ismerőseidnek is! ;)